Empowering Aspiring Designers – מסקנות מפאנל הUX של בית הספר להייטק של Google ואוניברסיטת רייכמן

פוסט של אוריאל רוטשטיין – Product Designer לשעבר בסטודיו שלנו

בשבוע שעבר הייתה לי הזכות לייצג את סטודיו Salant ID בדיון בפאנל לסטודנטים לעיצוב UX שהתקיים בבית הספר להייטק של Google ואוניברסיטת רייכמן. בפאנל, אני ועוד כמה מעצבי UX ממגוון רחב של רקעים ושנות ניסיון חלקנו תובנות, אתגרים וטיפים למי שמתכנן לפתוח קריירה בעיצוב UX. יחד התעמקנו בניואנסים של התחום והדינמיות שבו, ענינו על שאלות ובנינו את התשובות אחד של השני כדי לחלוק את הידע והחוויות שלנו עם התלמידים. בחלק האחרון של המפגש ישבנו עם סטודנטים בקבוצות קטנות כדי לענות על כל שאלה אישית שיש להם, כמו גם פשוט להכיר את הדור הבא של מעצבי UX בתחום בישראל.
קישור לאתר

רציתי להקדיש רגע להרחיב על כמה נקודות חשובות מהדיון בפאנל, ולהעביר לכם את האלמנטים החיוניים שיכולים לעצב מסע מוצלח בדרך להיות מעצב UX.

עומק על פני סטייל: החשיבות של איפיון תהליך UX מלא בפורטפוליו

בעולם של עיצוב UX, בעת בניית פורטפוליו קל להישאב לקסם של ממשקים "מעוצבים היטב". עם זאת, כפי שהדגישו כמה מעצבי UX בכירים בפאנל, התוכן והעומק מאחורי העיצוב הוא שבאמת מייחד את המועמדים. הצגת תהליך UX איכותי ושלם בפרויקטים בפורטפוליו שלנו חשובה לא פחות – אם לא יותר – מאשר אלמנטים חזותיים מסנוורים. מעסיקים רוצים לראות את המחקר, את דמות המשתמש, את ה-wireframes ואת תהליך העיצוב האיטרטיבי שמוביל לחוויית משתמש חלקה. אם לומר זאת במטאפורה, בניית תיק עיצוב UX ללא תהליך UX חזק זה כמו בניית בית יפהפה על בסיס רעוע.

UX Panel - Google and Reichman
מתוך פאנל UX של בית הספר הטכנולוגי גוגל ורייכמן
UX Panel - Google and Reichman
חברי הפאנל

שילוב הגוון הייחודי והאישי שלנו בפורטפוליו

התבלטות בתוך ים של תיקי עבודות יכולה להיות משימה מאתגרת, אבל כדוגמה בלתי נשכחת שהודגשה במהלך הדיון שלנו, לפעמים המגע האישי עושה את כל ההבדל. חבר פאנל שעובד כמגייס שיתף סיפור על תיק עבודות שבו הוזכרה אהבתו של המעצב לאוכמניות. כשהמגייס קרא וחקר יותר הוא מצא אתגר בתיק: "מצא את 21 האוכמניות הנסתרות". המשחק הגאוני הזה לא רק הציג את היצירתיות של המעצב, אלא גם הותיר רושם מתמשך שהוביל להצעת עבודה. אל תפחדו להחדיר את האישיות שלכם לתיק העבודות – זה עשוי להיות מפתח להזדמנויות רבות.

הכוח של נטוורקינג ומנטורינג

בתור אחד שהרוויח באופן אישי מכוח הרשת, אני לא יכול להסביר עד כמה חשובה יצירת קשרים בתחום של עיצוב UX. במהלך הפאנל, שיתפתי את המסע שלי להגיע להתמחות הראשונה שלי באמצעות נטוורקינג, שבסופו של דבר סלל את הדרך שלי למשרה מלאה. חפשו מנטור, השתתפו בכנסים ומיטאפים מקצועיים, הצטרפו לקבוצות עיצוב UX – בניית קשרים לא רק פותחת דלתות להזדמנויות אלא גם יוצרת קהילה תומכת שבה ידע ותובנות מועברים באופן חופשי ומלמד.

UX Panel - Google and Reichman
אוריאל אפרת ורותם בפאנל
UX Panel - Google and Reichman
מתוך סשן שאלות תשובות שעשינו עם המעצבים

קבלת משוב ולמידה מתמשכת

משוב הוא אבן יסוד לצמיחה בעיצוב UX. אחת המשתתפות בפאנל, שעובדת גם כמגייסת, חלקה איתנו תובנות חשובות לגבי מה שהיא מחפשת במועמדים. מעבר לכישורים הטכניים, היא הדגישה את החשיבות של תגובת המועמדים לביקורת. היכולת לקבל משוב בצורה בונה ולהשתמש בו לשיפור היא תכונה שמייחדת מעצבים יוצאי דופן. בראיון, על המועמדים להראות את יכולתם להתמודד עם משוב או ביקורת ולהשתפר מהם. בסופו של דבר, בכל קריירה, קבלת משוב היא חיונית להתפתחות מקצועית.

שליטה בכלים והצבת המשתמשים במקום הראשון

בנוף ההולך ומתפתח של עיצוב UX, יסודות מסוימים נשארים חיוניים. שליטה בכלי עיצוב כגון Figma היא חובה עבור כל מעצב UX זוטר המחפש להצטיין בתחום. תרגלו בעזרת מדריכים אינטרנטיים, או אפילו נסו להעתיק עיצובית פלטפורמות שונות. תרגול עושה אותנו טובים יותר, לא מושלמים, ועלינו לשאוף כל הזמן ללמוד דברים חדשים כדי לשפר את המיומנות שלנו. בנוסף, שמרו תמיד את המשתמש במרכז תהליך העיצוב שלכם. השתמשו בכלים כמו בניית פרסונות, מפות אמפתיה, סיפורי משתמשים ומקרי שימוש כדי לקבל תובנות עמוקות על קהל היעד שלך. זכרו, המטרה היא ליצור חוויות יעילות, זכירות ומשמחות את המשתמשים. השילוב הזה של תובנות מעמיקות לגבי המשתמשים ויכולת לעצב במהירות וביעילות Wireframe או לעצב עבורם מסכים למערכת עם תשתית להרחבת המערכת, יעזרו לכם להצטיין בקריירה.

UX Panel - Google and Reichman
רגע מתוך הפאנל

לסיכום

עולם עיצוב ה-UX הוא נוף דינמי ומשתנה ללא הרף, מלא בהזדמנויות לצמיחה ויצירתיות. על ידי התמקדות בבניית תהליך UX מוצק, החדרת אישיות לעבודה שלכם, טיפוח קשרים, קבלת משובים, שליטה בכלי עיצוב ושמירה על המשתמשים בחזית, מעצבי UX שואפים יכולים להתוות דרך מוצלחת בתחום מרגש זה. זה דורש הרבה עבודה קשה, למידה עצמית ומוטיבציה, במיוחד כשהתחום הפך מוצף במעצבים זוטרים בשנים האחרונות. קחו כל דחייה כהזדמנות לצמיחה ושאפו לשפר כל הזמן את הידע והכישורים שלכם תוך מתן לאישיות שלכם לזרוח.

אני רוצה להודות מעומק הלב לאודי סלנט מסטודיו SalantID שחיבר אותי לאירוע הזה, כמו גם לדנה רביב ויעל קינן מבית הספר הטכנולוגי של גוגל ורייכמן על הזמנתם האדיבה. תודה מיוחדת מגיעה גם לעמיתיי חברי הפאנל המוערכים, שתובנותיהם ממשיכות לעורר בי השראה.

אם אתם מעצבי UX שאפתניים בתחילת הדרך, זכרו:

  • המסע שלכם רק מתחיל, והאפשרויות הן אינסופיות.
  • אמצו את האתגרים, תסתקרנו ותרכשו ידע חדש, ולעולם אל תפסיקו לתרגל את המיומנויות שלכם.
  • עולם עיצוב ה-UX מחכה, מוכן להתעצב על ידי הרעיונות החדשניים והתשוקה שלכם ליצירת חוויות משתמש יוצאות דופן.

אוריאל הצטרף כ-Junior product designer אל הסטודיו שלנו לפני כשנתיים וחצי, אוריאל החל בתגבור וסיוע באפיונים של פרויקטים קיימים. מהר מאוד התקדם אוריאל והחל לקבל אחריות גדולה יותר והשתלב בפרויקטים עצמאיים כאשר הוא המוביל UX ויחד איתו מעצב/ת נוספ/ת. אוריאל עבד על פרויקטים של מערכות ניהול / SaaS בתחום הסייבר, טלויזיה, משלוחים וספנות , ניהול פרויקטים ועוד. תמהיל ההכשרה שלו היה מגוון וכלל הנחייה אישית צמודה מה שהביא להתקדמות מהירה ומימוש הפוטנציאל שלו.

לאחר כשנתיים וחצי נקלט אוריאל אצל אחד הלקוחות של הסטודיו בתפקיד Ux Designer, אנו מפרגנים לכל עובד ועובדת במסלול המקצועי ואם ישנן הזדמנויות להיקלט אצל לקוח, מבחינתו זה Win Win לכולם.

מעוניינים לשמוע עוד על הפעילות שלנו בסטודיו? צרו איתנו קשר

podcast, product design, UX, פודקאסט

פוסטים נוספים שאולי יוכלו לענין…