Proggio | לחקור, ללמוד ולהוציא מוצר מוביל בשוק

את התהליך עם הסטארטאפ Proggio, בהובלתם של מייסדיה יניב שור וברק שיבי, התחלנו בשלהי שנת 2016, כשסטארטאפ הייתה חברה צעירה בתחילת דרכה עם תקציב ראשוני של סבב גיוסים ראשון. יניב וברק פנו אלינו בבקשה לבנות מערכת של ניהול פרוייקטים גלובאליים כאשר הצוותים לעיתים יושבים במדינות שונות בעולם. המוצר של הסטארטאפ מאפשר למנהלי פרויקטים לבנות תהליך למשימות ברמת צוותים ופרטים ויכול להציג רזולוציות שונות לפי דרישות המשתמש. בנוסף, המערכת מעניקה למשתמשים אפשרות לבחון את היעדים שהוגדרו מראש בצורה כוללת ולהגדיר הצלחה ואי הצלחה בהתאם לעמידה ביעדים. נקודת המוצא לפרויקט התבססה על מצגת משקיעים ראשונית שסיפרה סיפור על המוצר העתידי, אך התוצר הראשוני לא היה ברמה שניתן להתקדם איתו הלאה לשלב הפיתוח.

למידה ותוצרי איפיון
השלב הראשון בפרויקט היה ללמוד את התחום בצורה אינטנסיבית למדי בתקופה של שלושה חודשים שבסופם הצגנו מסכי wireframes ברמה גבוהה המתייחסים בתשומת לב גדולה לכלל הצרכים של המשתמשים העתידיים.

על מנת לתקף את המערכת בשלב האיפיון שלה, יצאנו לבצע בדיקות משתמשים, במסגרתם ישבנו עם מספר משתמשים פוטנציאליים ונתנו להם להתנסות בה. מתוך כך קיבלנו פידבקים רבים על המערכת וכיצד ניתן לדייק אותה אף יותר על מנת שתענה על צרכי המשתמשים. משם לקחנו את המסקנות ופנינו לבצע שינויים וחידודים בהתאם.

פיתוח במקביל לעיצוב
מתוך הסקנת המסקנות של בדיקות המשתמשים ומתוך הרצון לעלות כמה שיותר מהר לאוויר, הבנו כי ניתן להתחיל לפתח את המערכת ובמקביל לעבוד על העיצוב שישתלב בשלב מאוחר יותר גם כן. בתוך הסטודיו העברנו את השרביט מעמדת המאפיינת לעמדת המעצבת והיא החלה לייצר סט מסכים בנגיעות עיצוביות של מותג החברה שכבר נקבע עוד קודם לכן.

המערכת והלאה
משך תהליך איפיון המערכת, בדיקתה ועיצובה נפרס לכשנה של עבודה, ועם התאמות נוספות בהמשך לעוד כחצי שנה בה עבדנו בצורה צמודה מול יניב וברק על מנת לייצר מערכת שתענה על צרכי המשתמשים. בשנת 2017 הושקה גרסת בטא, ב-2018 גויסו כ-2 מיליון דולר וב-2022 גויסו 7 מיליון דולר נוספים.

בנימה אישית, מדובר באחד מהפרויקטים המובילים בסטודיו שלנו שאנחנו מאוד גאים בתוצריו. תהליך זה משקף את התהליכים השונים שאנחנו מבצעים בסטודיו שלנו עם כל פרויקט חדש שנכנס בשערי הסטודיו- החל מגיבוש ראשוני של המוצר, דרך איפיון ועיצוב ועד לבדיקת המוצר על המשתמשים השונים ודיוק המוצר בהתאם למסקנות. כל מוצר מקבל תשומת לב אישית והתהליך שאנחנו מבצעים נתפר עבורו בהתאם לדרישות המוצר והלקוחות.

במוצר זה עברנו דרך מספר אבני דרך:

  • למדנו וחקרנו את עולם התוכן הרלוונטי וכן את האפיון הראשוני שניתן לנו
  • בנינו תשתית אפיונית על כלל העמודים במערכת
  • תיקפנו את האפיון על ידי בדיקות משתמשים עם משתמשים פוטנציאליים ודייקנו את המוצר בהתאם
  • בנינו מערך עיצובי לאורך כל עמודי המערכת
  • העברנו את כלל החומרים למפתחים וליווינו אותם לשאלות והבהרו

שלב ראשון: אפיון בסיסי/ראשוני שהתקבל מהלקוח
שלב ראשון: אפיון בסיסי/ראשוני שהתקבל מהלקוח

שלב שני: גיבוש אפיון באמצעות ניתוח האפיון הבסיסי וסיעור מוחות עם צוות הפרויקט
שלב שני: גיבוש אפיון באמצעות ניתוח האפיון הבסיסי וסיעור מוחות עם צוות הפרויקט

שלב שלישי: גיבוש האפיון המהודק (wireframes) של כלל מסכי המערכת, כולל התנהגות של פקדים ותכנון האינטראקטיביות במסכים.
שלב שלישי: גיבוש האפיון המהודק (wireframes) של כלל מסכי המערכת, כולל התנהגות של פקדים ותכנון האינטראקטיביות במסכים.

שלב רביעי: עיצוב מסכי המערכת בהתאם ל-wireframes
שלב רביעי: עיצוב מסכי המערכת בהתאם ל-wireframes

 


יש לכם אתגר הנוגע לממשק משתמש שתרצו שנסייע בו, אנחנו נשמח לשמוע, צרו איתנו קשר במייל office@salant.co.il או בעמוד יצירת קשר.

design, User experience

פוסטים נוספים שאולי יוכלו לענין…