אז במסגרת ליין הכתבות החדשות באתר- רוצים להכיר קצת את העובדים אצלנו בסטודיו שיספרו לכם על עצמם ועל העבודה בסטודיו? זו הפלטפורמה שלהם לספר לכם על עצמם ועל איך הם חוויים את העבודה בסטודיו שלנו ובמקצוע בכלל. והפעם? קבלו את אוריאל רוטשטיין
אוריאל רוטשטיין הוא מאפיין UX מוכשר שעובד אצלנו בסטודיו קצת יותר משנתיים. אוריאל בוגר תוכנית UX במסגרת לימודי ההמשך בטכניון. אוריאל הוא גם מורה מנוסה ובעל תואר ראשון ושני בחינוך, בדגש על תחום החינוך המוזיקלי. אוריאל מנצל את הרקע שלו בכל יום כמאפיין UX- החל מלהכניס את עצמו לנעלי המשתמשים כמו שעשה בעבר עם התלמידים שלו ועד ליצירת הסברים ופתרונות לבעיות מורכבות בדרכים פשוטות ויעילות. לאורך כל תקופתו בסטודיו, אוריאל עבד על עשרות מערכות מורכבות (B2B ו-B2C) למחשבים בכל מיני גדלים ולמובייל במגוון תחומים – החל מאבטחת סייבר, פרסום וניהול קמפיינים, חיבוריות וניהול מכשירים ועוד ועוד.
אז אוריאל, ספר לנו קצת על עצמך- מי אתה, מאיפה, מה תפקידך בכוח ואיך התגלגלת למקום שאתה נמצא בו היום
אז אני אוריאל, אני במקור משיקאגו בארצות הברית, היום אני חי בתל אביב. אני מאפיין UX בסטודיו סלנט איי די. לפני כן הייתי מורה למוזיקה. כל החיים שלי הייתי בטוח שזה הכיוון שלי ואפילו כשבאתי לארץ הלכתי ללמוד לתעודת הוראה. מהר מאוד מצאתי את עצמי לא נהנה מהמקצוע. במקרה יצא לי לגלות על התחום של חוויית המשתמש והבנתי שזה מאוד מתאים לי. עשיתי קורס ביחידה ללימודי חוץ של הטכניון שערך כחצי שנה ומשם התקבלתי לסטודיו. השינוי הזה ממש שינה לי את החיים.
ובפאן היותר אישי- מה אתה אוהב לעשות בזמנך הפנוי?
אני מאוד אוהב כלבים, אפילו יש לי כלבה אחת בבית שקוראים לה באפי שאימצנו לא מזמן. מבחינת תחביבים, אני אוהבת לשחות ולאחרונה התחלתי ללמוד גלישה ואני מאוד נהנה מזה.
אוריאל במשרד בעבודה על פרויקט
האם אתה זוכר את ראיון העבודה שלך לסטודיו? איך הוא היה? איך התרשמת מהסטודיו כמקום עבודה?
אני זוכר שנלחצתי מאוד לפני ועלו בי כל מיני מחשבות כמו "האם לבוא עם מסכה או לא?". הראיונות היו בזמן הקורונה ובראיונות קודמים שהייתי בהם הרגשתי שאנשים הסתכלו עליי מוזר כשבאתי עם מסיכה. אבל החוויה הייתה מאוד שונה ממה שציפיתי- היה מאוד נעים ונחמד, ממש כאילו אנחנו מנהלים שיחה ולא בראיון עבודה פורמלי. המשרד הרגיש ממש כמו בית ואני זוכר ששמתי לב לכל העיצובים הקטנים במשרד ולדברים התלויים על הקירות. אודי היה ממש נחמד וגם יצא לי להכיר את הצוות. עברנו על משימת הבית שקיבלתי, קיבלתי משוב מאודי וחזרתי הביתה לתקן. לאחר מכן הגעתי פעם נוספת וזהו, מאז אני נמצא פה בסטודיו.
ואיך החוויה שלך עכשיו, אחרי כשנתיים של עבודה?
האמת? מאוד טובה. אני מרגיש שיש לי מלא אחריות. אני מופתע מעצמי כמה אני יכול למקבל מספר פרויקטים ולהצליח לענות על הדרישות של כולם. אני מרגיש שלמדתי מלא דברים לאורך הדרך. אני זוכר שבהתחלה היה לי יותר קשה עד שנוצר לי מן מאגר של פרויקטים שכבר עבדתי עליהם בעבר. ככה כשהגעתי לפרויקט חדש כבר היו לי לייאאוטים וקומפוננטות מסודרות שיכולתי בעזרתן לבנות קונספטים. היום אני יכול לעלות חמש הצעות שונות לכיוונים למערכת חדשה אחרי שעשיתי חמש אפשרויות כאלה לפרויקטים אחרים דומים או שונים. אני מרגיש שלמדתי מלא אבל יש לי גם עוד הרבה מה ללמוד בהמשך.
עבודה משותפת במשרד- אוריאל וחן, מנהלת המשרד
ספר על לקוח אחד שמאוד אהבת לעבוד איתו ותסביר למה
זו השאלה הכי קשה, כי יש לא מעט. נראה לי שאני הכי אוהב לעבוד עם חברת ZIM, חברה של הובלת ימית של מכולות. אני עובד כרגע על פרויקט של ביצוע בוקינג למכולות וזה ממש מעניין! לא חשבתי שאי פעם ייצא לי ללמוד על נושא שכזה ובטח לא ברמה הצלילה פנימה של תהליכים ודקויות כמו שצריך לעשות כשאתה עובד על פרויקט כמי שמאפיין את המערכת. זה מאוד דומה לתהליך של בוקינג של טיסות, שזה תהליך שאני רגיל לעשות בתור לקוח. מתוך המחקר על התחום, יוצא לי להסתכל בעין ביקורתית יותר על אתרים כמו Skyscanner או Kayak וזה סופר מעניין. מה גם שהפרויקט הזה יוצר אצלי סגירת מעגל- אני מרגיש שאני משתמש בלא מעט ידע שצברתי לאורך הזמן בסטודיו בפרויקטים אחרים ומביא את זה לידי ביטוי בפרויקט הזה.
ומבחינה אישית- איך זה לעבוד עם האנשים של חברת ZIM?
צורת העבודה איתם מתנהלת מאוד טוב. אני מביא חומרים, הם לוקחים אותם לדיונים פנימיים ומחזירים לי משוב, אני מתקן וכן הלאה. זה מתקדם בקצב הנכון- לא לאט מדי ולא מהר מדי. מבחינת האנשים, מאוד נחמד לי איתם. בהתחלה הרגשתי קצת פורמליות בפגישות איתם, אבל מהר מאוד התפתחה סביבת עבודה שמלווה בהרבה בדיחות וצחוקים, במקביל לעבודה רצינית ומקצועית.
ספר על האתגר הכי גדול שהיה לך בעבודה על פרויקט ואיך פתרת אותו
האתגר הכי גדול שהיה לי לעבוד עליו היה דשבורד לחברת Mend, מוצר למתכנתים. לקח זמן עד שגיבשנו ביחד מה הם הדרישות של הדשבורד ואיזה מידע רלוונטי להציג בו. הדבר גרר הרבה פעמים עבודה ותיקונים הלוך ושוב. אבל למדתי מזה המון- למדתי שתהליכים לפעמים לוקחים זמן ולא הכל ידוע וברור מראש, לפעמים לדבר על הדברים עוזר להם להתגבש. בסוף לכולנו הייתה אותה מטרה וזה לייצר דשבורד שיענה על הצרכים של המשתמשים, אז גם אם לוקח יותר זמן, בסוף מגיעים לתוצאה הרצויה.
כולם (ואוריאל) בקינוח אחרי ארוחה משותפת
ואיפה אתה רואה את עצמך בעוד 10 שנים מהיום?
אני רואה את עצמי קודם כל לומד גם עיצוב ולא רק אפיון. בסוף אני חושב שזה מאוד חשוב. אני רואה את עצמי עובד כשכיר בחברת מוצר, מנהל UX או משהו כזה. לא רואה את עצמי עצמאי, הספיק לי הניסיון עם מס הכנסה וביטוח לאומי בשביל להבין שזה לא בשבילי. אני רואה את עצמי עדיין גר בתל אביב, אני מניח.
רוצה לחלוק כמה מילות סיכום?
כן אני אשמח! להתקבל לסטודיו הזה של אודי ממש שינה לי את החיים. מאוד קשה למצוא עבודה אחרי קורס UX, הרבה בגלל שצריך ללמוד גם אחרי הקורס ולבנות את תיק העבודות. אני כן מרגיש שאני בנתיב הנכון בהתפתחות המקצועית שלי והעבודה בסטודיו הייתה הצעד הראשון הכי נכון שיכולתי לבקש, ממש התחלת קריירה אידיאלית.
צוות הסטודיו (ואוריאל בראשם) עובדים על פרויקט במסגרת סדנה